Malzemeler
Kahve, şeker, cezve, fincan, çay kaşığı, ocak.

Uyarılar
Öncelikle kahveyi pişirip ocaktan alana kadar başka hiçbir işle uğraşmamanız gerekmektedir. Çünkü kahve sizin bir anlık gafletinizden faydalanıp taşmak için fırsat kollamaktadır. Zaten tarifin en zor kısmı da burası. Buna dikkat ettikten sonra gerisi kolay.

Tarif
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.


  • İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
  • Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (şeker arzuya göre).
  • Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
  • Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
  • Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
  • Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.


Tarif: Mehmet Efendi