Hindistan Cevizli Beyaz Peynir Tatlısı

Malzemeler :

  • 4 Yumurta
    1 Su B. Toz Şeker
    1 Su B. Söke Un
    2 Çorba K. Pirinç Unu
    1 Çorba K. Margarin
    1 Paket Kabartma Tozu
    3 Çorba K. Hindistan Cevizi
    Yarım Kg. Tuzsuz Beyaz Peynir
    1 Limon Kabuğu Rendesi
  • Şerbeti İçin:
    3 Su B. Su
    2,5 Su B. Toz Şeker
    1 Dilim Limon
HazırlanışıGeniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri dökün ve beyazlayana kadar çırpın. Daha sonra limon kabuğu rendeleyin. Tuzsuz peyniri süzgeçte ezin. Karışıma peyniri, pirinç ununu, unu, margarini, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ilave edip yoğurun.


Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.


Şerbeti hazırlarken; suyu, şekeri ve bir dilim limon kabuğunu kaynatın. Fırından çıkarılan sıcak keke şerbet soğukken verilmelidir. Üzerini de hindistan ceviziyle ya da toz yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.