Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Demirhindi Şerbeti Nasıl Yapılır?

  1. Demirhindi ağacının meyveleri yenebileceği gibi baharat olarak da kullanılır. Ayrıca, reçel ve demirhindi şerbeti yapımında kullanılır. Demirhindi şerbeti yapmak için çekirdekleri alınmış demirhindi meyveleri kaynar suda bir süre kaynatıldıktan sonra suyu süzülür.


    Süzülen suya bolca şeker ya da bal katılarak, bu su tekrar kaynatılır ve süzülür. Elde edilen şerbet soğutulduktan sonra keyifle içilir. İstenirse Demirhindi şerbetine çeşitli baharatlar da katılabilir.

    Osmanlı Mutfağı'nda oldukça yaygın olarak kullanılmıştır. Demirhindinin yaprakları ise kaynatılarak suyu içilebilir. Bu su bağırsak solucanlarını düşürmekte faydalıdır.


    Demirhindi Şerbeti Tarifi ve Demirhindi Şerbetinin Faydaları

    -Bağırsak faaliyetlerini düzenler.
    - Sindirim bozukluğuna iyi gelir.
    - Ferahlatıcı etkiye sahiptir.
    - Baharat olarak kullanılır.
    - Meyveleri besleyicidir.
    - Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar.

    İsim:  41282902_6ea1a07e7&#55.jpg
Görüntüleme: 2392
Büyüklük:  24,2 KB (Kilobyte)

    Demirhindi Şerbeti 1 çorba kaşığı baharat karışımı demirhindiyi bir tencereye alın. Üzerine su ilave edin. Şekerin yarısını ekleyip iyice erimesi için bir gece bekletin. Ertesi kalan şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatıp baharat karışımını ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Demirhindi şerbeti soğuyunca tülbent yardımıyla süzerek cam şişelere doldurun. Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra soğuk servis yapın.

    Not; Baharat karışımılarından;zencefil. tarçın,karanfil toz halinde kullanılacak


  2. 2010-04-12 #2
    5 kişilik demirhindi şerbeti için 200 gram demirhindi, 400 gr tozşeker 2 litre su yeterli. Yapılışı ise şöyle: Bir tencereye akşamdan suyu, şekerin yarısını ve demirhindiyi koyun, sabaha kadar çözülsün. Ertesi gün şekerin diğer yarısını da ilave ederek kaynatın. Daha sonra 41 çeşit baharatı yarım çay kaşığı ölçüsünde ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Tencereyi ateşten alarak soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra tülbentten süzün ve elde edeceğiniz şerbeti şişelere doldurup 1 gün soğutun, ertesi gün servis yapın.

    İsim:  41282902_6ea1a07e7&#55.jpg
Görüntüleme: 1428
Büyüklük:  24,2 KB (Kilobyte)


  3. 2017-05-22 #3
    Ramazan geldiğine göre Demirci'nin şerbeti yapma zamanıdır paylaşım için teşekkürler

  Okunma: 4216 - Yorum: 2 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -