Malzemeler :
•Hamuru İçin:
1 Su B.Söke Un
Süt
◦Kadayıfı İçin
300 Gr.Tel Kadayıf
1 Su B.Ceviz
2 Çorba K.Sıvıyağ
1 Çay B.Su
■Üzeri İçin
2 Çorba K.Tereyağı
■Şerbeti İçin
3 Su B.Toz Şeker
2 Su B.Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı
Hamuru için karıştırma kabına 1 su bardağı unu alın. Unun üzerine kıvamına göre süt ilave edin hamuru yoğurun.Hamuru 2 bezeye bölün.2 bezeyi de merdane ile yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın. Kadayıfı için 300 gramtel kadayıfı iri olarak kesin. Kadayıfın üzerine 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin ve tel kadayıfı karıştırın.
Tepsiye 1. hamuru alın.Üzerine tel kadayıfı serpiştirin. Üzerine ceviz ilave edin. 2.hamuru tel kadayıfın üzerine kapatın.Üzerine eritilmiş olan tereyağı ilave edin ve önceden ısıtlmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Şerbeti için tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 2 su bardağı su,1 dilim limon ilave edin ve şerbeti kaynatın.Şerbeti ılımaya bırakın.

Tel kadayıf tatlısı fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis edin.

52 - Tepside Yufkalı Kadayıf