Malzemeler :
•400gram Hatay Kadayıfı
1 Çay B. Sıvıyağ
1,5 Su B. Ceviz
◦Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2 Su B. Su
1 Dilim Limon
■Üzeri İçin:
1 Paket Krem Şanti
2 Su B. Süt
2 Çorba K. Kaymak
4 Adet Kivi

Hazırlanışı
Kadayıfımızı ince ince doğruyoruz. Cevizleri merdane yardımıyla kırıyoruz. Doğradığımız kadayıfları geniş bir kaba alıyoruz.

Üzerine yağ döküp karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsimize önce kadayıf arasına ceviz sonra tekrar kadayıf koyup kapağını kapatıyoruz.
Üzerine koyduğumuz ağırlıkla bir süre bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Şerbetimizi hazırlamak için; şekeri, suyu ve limonu kaynatıyoruz.

Kadayıf ve şerbet ılıdıktan sonra şerbetimizi tatlının üzerine döküyoruz.

Bir kabın içinde çırptığımız krem şanti süt ve kaymak karışımını tatlının üzerine yayıyoruz. Küçük küçük kestiğimiz kivilerle tatlımızı süslüyoruz.
53 - Kivili Kaymaklı Kadayıf Tatlısı