Şeftali Turta Nasıl Yapılır?

Malzemeler :

Hamuru İçin:
2 Yumurta
125 Gr. Yumuşak Margarin
1 Su B. Toz Şeker
1 Paket Vanilya
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
2,5 Su B. Un

Kreması İçin:
1 Su B. Toz Badem
1 Su B. Un
1 Su B. Toz Şeker
1 Çorba K. Margarin
2 Yumurta

Üzeri İçin:
Şeftali Kompostosu
Tarçın
Şeker


Hazırlanışı

Hamuru hazırlamak için genişçe bir kaba unumuzu ve margarinimizi koyuyoruz. Yumurtaları kırıyoruz, şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuruyoruz.

Kremayı hazırlarken; margarini, yumurtayı, unu, bademi ve şekeri bir kabın içinde karıştırıyoruz. Şekerimizin bi kısmını üzeri için ayırıyoruz. Şeftali kompostomuzu süzgeçten geçiriyoruz.

Yağlanmış fırın kabımıza hamurumuzu yayıyoruz ve üzerine kremayı koyuyoruz. Süzdüğümüz şeftalileri de en üste diziyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar tarçını ve şekeri bir tabağın içinde karıştırıyoruz.

Kaşık yardımıyla şeftalilerin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.