Çikolatalı Kalpli Kurabiye

Malzemeler

100 gr katı yağ

2 yumurta

2 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un



Üzeri için

80 gr bitter çikolata



Yapılışı

Bütün malzemeler sırasıyla konulup, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamuru yoğurulur. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır. İstenilen kalıpla kesilerek şekil verilir.
Önceden ısıtılmış 160 C fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. (tam kızarmadan, beyazken çıkarılmalı) Çikolata benmari usulü yada mikrodalgada en düşük ayarda 3 dakika eritilir. Soğumuş olan kurabiyeler çikolataya batırılarak istenilen şekilde süslenir.