Balkabaklı Rulo Pasta



Malzemeler :

  • 3 yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı su
    3 çorba kaşığı un
    1 tatlı k. kabartma tozu

    1 paket vanilya
    • Kreması İçin
      2,5 su bardağı süt
      3 çorba kaşığı un
      1,5 su bardağı toz şeker
      1 paket vanilya
      2 su bardağı kabak püresi
HazırlanışıBalkabaklarını doğrayarak buhar aparatında pişirin. Ardından ezerek kabağı püresini elde edin.
Kreması için tencereye sütü,unu, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip çırparak kısık ateşte pişirin. Pişen kremaya
kabak püresini ekleyerek karışıtırın.
Keki için ise karıştırma kabına ymurtaları kırın. Üzerine toz sekeridökerek iyice köpürene kadar mikserle çırpın. Ardından 3 çorba kaşığı su ekleyerek tekrar çırpın. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra bir daha çırpıp yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine 1 cm. kalınlığında yayın. 200 derecede 9 dk. pişirin.

Pişen keki kağıttan ayırın, ama sarabilmek için altına tekrar yayın. ÜZerini herhangi bir marmelatla ıslattıktan sonra kremadan üzerine yayın. Dilerseniz içine biraz ceviz serptikten sonra dikkatlice rulo yapın. Kalan krema ile de dışını sıvayarak servis tabağına alın. Üzerini krem şanti ve ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.