Malzemeler

- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2/3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Karamel İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 kutu krema


Yapılışı

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kalıba koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Karamel için; şekeri küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın. Kahverengi bir renk aldığında suyu ilave edin.

Karamelleşen şeker suyun içinde tamamen eridikten sonra yavaş yavaş kremayı ilave edin. Bu şekilde de bir süre kaynattıktan sonra sosu ocaktan alın. Ilık kekin üzerine sosu ılık olarak dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.