Malzemeler

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 kase çekirdeksiz vişne tanesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kabartma tozu
- 2-2,5 su bardağı un
Süre:60 dk - 12 Kişilik

Yapılışı


Bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle yaklaşık 5 dakika boyunca karıştırın. Üzerine sütü ve yağı ilave ederek tahta bir kaşıkla yumurtayı çöktürmeden karıştırın.

Un, kabartma tozu, damla çikolata ve vişne tanelerinin yarısını koyarak karıştırmaya devam edin. Hamurun kıvamı muhallebiden biraz daha katı olacak şekilde kıvamını tutturun.

Yağlanmış ve unlanmış ortası delik olan kek kalıbına kek harcını boşaltın. Kalan vişne tanelerini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 - 40 dk pişirin. Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve soğumasını bekleyin. Sonra servise sunun.