Malzemeler :
  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığıirmik
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 çorba kaşığınişasta
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için:
  • 2 su bardağıkayısı suyu
  • 1 çorba kaşığınişasta
Hazırlanışı : İrmik tatlısı için sütü tencereye alın. Üzerine toz şeker, irmik, nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyerek çırparak pişirin. Diğer tarafta daha önceden sıcak suda bekletilmiş kuru kayısıları küp doğrayın.

En son kaynamaya başlayınca üzerine kayısıları da ilave edin. 1-2 dk. beraber kaynattıktan sonra sıcakken direkt olarak istediğiniz bir kalıba ya da pasta çemberine dökün.

Üzeri için kayısı suyunu ve nişastayı minik bir tencereye alarak çırparak pişirin.

Pişen sosu ilk sıcaklığı çıkınca irmik tatlısının üzerine dökün.İlk sıcaklığı çıkınca krem şanti ile süsledikten sonra buzdolabına alarak birkaç saat bekletin