Maklube Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Maklube Tarifi

  1. 1,5 kg.baldo pirinç

    1,5 kg.et

    3 adet büyük soğan

    5 adet patates

    yeşil salata malzemesi

    yogurt

    125 gr tereyağı

    Etler güzelce haşlanır,haşlanan etin içine kendi suyundan 1-2 kepçe eklenerek su iyice çektirilir,suyunu çekince içine tuz,karabiber,çok az kekik ve pulbiber eklenir,tereyağının yarısı da ilave edilerek1-2 kez çevrilir ve kapatılır.

    Soğanlar soyulur ve halka halka doğranır.Patatesler halka halka doğranarak kızartılır.

    Tencerenin dibine patatesleri kızarttığımız yağdan 2-3 kaşık dökülür,soğanlar tencerenin dibini tamamen kapatacak şekilde yerleştirilir,onun üzerine kavurdugumuz etlerin yarısı yerleştirilir,ve kaşıkla bastırarak düzeltilir,daha sonra patateslerin yarısı yerleştirilir ve üstüne de yıkanmış pirincin yarısı yerleştirilerek bastırılır.

    Kalan et ve patatesler araya konur,kalan pirinç te eklenerek kaşıkla bastırılır,tencerenin kenarından şekli bozmamaya gayret ederek kaynamış su ilave edilir,isterseniz ölçü kullanabilrsiniz

    en üste de kalan tereyağı eklenir,aralarda tuz serpilir.

    Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra çok kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirlir.Biraz demlendirilir.

    Büyük bir tepsinin ortasına tencere ters çevrilir ve mevsim sebzeleri ile yapılan bol limonlu ve yağsız salata kişi sayısına göre yerleştirilir,arada kalan boşluklara yogurt konur.

    Tencere kaldırılır ve bu muhteşem görüntü ile hayret çığlıkları atmaya başlamış olan misafirlere servis yapılır....

    AFİYET OLSUN...




     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2010-02-06 #2
    177 - Maklube Tarifi

    buda resmi, benden =))

  3. 2011-10-04 #3
    Maklube Hatay yöresine ait yöresel bir yemektir. Maklube patates ile değil patlıcanla yapılır. Maklube kırmızı etle değil tavuk etiyle yapılır..!!! Lütfen yemek tarifinin ya ismini değiştirin ya da malzemelerini...!

Bölüm: Et Yemekleri

İlgili Konular

  Okunma: 1798 - Yorum: 2 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0