150 ml süt ya da hazırlanmış biberon maması (inek sütü önerilmiyor)

1 tatlı kaşığı labne peynir

1 tatlı kaşığı pekmez

Haşlanmış yumurta sarısı (1/8 yumurta ile başlayıp deneyerek-alıştırarak tam yumurtaya çıkın)Fındık kadar tereyağ

3-4 bebe bisküvisi

1 dilim ekmek iç
Sütü/biberon mamasını ısıtın, teryağı ekleyin. İçine bisküvileri ufalayın. Yumurtayı ayrı bir kapta ezerek sütün içine ekleyin. Pekmez ve peyniri de koyun. Hepsini iyice karıştırarak bir bulamaç haline getirin. Mamanın kıvamına göre ekmek içini ufalayarak devam edin. Bebeğinizin durumuna göre istenirse tüm mama bisküviyle hazırlanabilir. Ya da kıvam kazandırmak için piyasada satılan kahvaltılık tahıllı mamalardan 1-2 kaşık kadar eklenebilir. Kolay gelsin...