Malzemeler :
  • 250 gram kıyma
  • 1,5 su bardağıince bulgur
  • 1 soğan
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz


Haşlamak için:
  • tuz
  • su

Kızartmak için:
  • yumurta
  • sıvıyağ


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 250 gramkıymayı alın.Üzerine 1.5 su bardağı ince bulgur ilave edin.Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.Üzerine karabiber ,kimyon ve tuz ilave edin köfte harcını yoğurun.Daha sonra köfteden yassı şekli verin.

Tencereye suyu alın ve suyun içine 1 tatlı kaışığı tuz ilave edin ve suyu kaynatın.
Kaynayan suyun içine köfeteleri ilave edin ve köfteleri pişirin.Haşlanan köfteleri tencereden çıkartın.Malatya köftelerini yumurtaya bulayın.Tavaya sıvıyağı alın ve yumurtaya bulanmış olan malatya köftelerini kızartın.Malatya köftesini servis tabağına alın ve domates,sivri biber ile servis edin.