Türk Kahvesinin Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Türk Kahvesinin Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi

  1. Türk Kahvesinin Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi


    1517 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı. İlk olarak Tahtakale'de açılan ve tüm şehre hızla yayılan kahvehaneler sayesinde halk kahveyle tanıştı. Günün her saati kitap ve güzel yazıların okunduğu, satranç ve tavlanın oynandığı, şiir ve edebiyat sohbetlerinin yapıldığı kahvehaneler ve kahve kültürü dönemin sosyal hayatına damgasını vurdu.

    Saray mutfağında ve evlerde yerini alan kahve, çok miktarda tüketilmeye başlandı. Çiğ kahve çekirdekleri tavalarda kavrulduktan sonra dibeklerde dövülerek cezvelerde pişirilmek suretiyle içiliyor ve en itibarlı dostlara büyük bir özenle ikram ediliyordu. Kısa sürede, gerek İstanbul'a yolu düşen tüccarlar ve seyyahlar gerekse Osmanlı elçileri sayesinde Türk Kahvesinin lezzeti ve ünü önce Avrupa'yı oradan da tüm dünyayı sardı.

  2. 2012-02-27 #2
    türk kahvesinin yeri ve önemi çok büyüktür

  3. 2013-01-14 #3
    çok kısa ama yinede güzel olmuş

  4. 2013-02-12 #4
    gÜVENLİK SORUSU BENİ VERM ETTİ NEYSE ÖDEV KONUSUNDA ÇOK YARDIMCI OLDUNUZ EMEĞİNİZE SAĞLIK

  5. 2013-02-14 #5
    kısa ve öz olmuş çok güzel

  6. 2013-02-21 #6
    kısa ve öz olmuş

  7. 2013-02-23 #7
    Çok güzel olmuş

  8. 2013-02-25 #8
    Gerçekten çok teşekkürler .. Çok iyi bir anlatım sergilenmiş ..

  9. 2013-03-04 #9
    çok teşekkür edriz ödevimde çok yardımcı oldu.Kısa öz ve güzel.Emeğinize sağlık

  10. 2013-03-12 #10
    Cok kısa olmus ama bana yeter tesekkurler

  11. 2013-03-25 #11
    türk kahvesinin kültürümüzdeki yeri ve önemi de verileydiaçıkça. burda kahvenin türkiyeye gelişi , nasıl içildiği falan anlatılıyo resmen. ama olsun yardımcı oldu. :)

  Okunma: 16479 - Yorum: 10 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -