Malzemeler :

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığıun
2 çorba kaşığımısır nişastası
1 p.labne peynir
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığıvanilya
Tabanı için:
1 p.kızarmış ekmek
1 su bardağıtoz şeker
2 su bardağısu
Üzeri için:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağısüt
1 adet nar

Hazırlanışı : Kreması için tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, yumurta sarısını ve vanilyayı alarak kısık ateşte çırparak pişirin. Pişince altını kapatıp
labne peyniri de ekleyerek iyice çırpın.
Kızarmış ekmekleri ıslatmak için ise 1 su bardağı toz şekeri tavaya alarak kısık ateşte eriyene kadar bekleyin. Rengi değişince (fazla yanarsa acı olur) üzerine sıcak su ekleyerek şekerler ayrılana kadar kaynatın.
Kızarmış ekmekleri fırın kabına alarak üzerine karameli dökün. ilk sıcaklığı çıkmış olan kremayı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Soğuyan tatlıyı krem şanti ve nar taneleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.

405 - Narlı Ekmek Tatlısı