8 adet armut
1 su bardağıtoz şeker
5 adet karanfil
Kırmızı gıda boyası
1 poşet toz şanti
1 çay bardağısüt
Ceviz
Hazırlanışı
8 adet armutun kabuklarını soyun.Armutların uç kısımlarını kesin.Armutların sap kısmından biraz daha fazla kesin.Armutların çekirdeklerini çıkartın.Tencereye armutları ve armutların sap kısımlarını dizin.Üzerlerine karanfilleri ilave edin.Her Armutun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Yarım çay bardağı suyun içine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve sulandırın.
Armutların şekerlerin üzerine ilave edin.Armutları pişirmeye bırakın.1 poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Pişen armutları servis tabağına dizin.Armutların çekirdek kısımlarına ceviz parçası ilave edin.Cevizlerin üzerine şanti ile süsleyin.Armutların kapak kısımlarını kapatıp servis edin