Bilgisayarınızdan bir dosyayı sildiğinizde, geçici olarak Geri Dönüşüm Kutusu'nda depolanır. Böylece, dosyayı aslında silmemeniz gerektiğini fark ederseniz, onu özgün konumuna geri yükleme fırsatınız olur. Dosyaları bilgisayardan kalıcı olarak kaldırmak ve bunlar tarafından kullanılan sabit disk alanının tümünü geri kazanmak için, dosyaları Geri Dönüşüm Kutusu'ndan kalıcı olarak silmelisiniz. Geri Dönüşüm Kutusu'ndan dosyaları bağımsız olarak silebilir veya Geri Dönüşüm Kutusu'nun tamamını aynı anda boşaltabilirsiniz.


1. Masaüstündeki Geri Dönüşüm Kutusu'nu çift tıklatarak Geri Dönüşüm Kutusu'nu açın.

2. Aşağıdakilerden birini yapın:

  • Bir dosya silmek için dosyayı tıklatıp, ardından DELETE tuşuna basın.
  • Tüm dosyaları silmek için, araç çubuğunda Geri Dönüşüm Kutusu'nu Boşalt'ı tıklatın.

Not:

Geri Dönüşüm Kutusu'nu açmadan boşaltmak için onu sağ tıklatın, ardından Geri Dönüşüm Kutusu'nu Boşalt'ı tıklatın. Bir dosyayı önce Geri Dönüşüm Kutusu'na göndermeden kalıcı olarak silmek için, dosyayı tıklatın ve ardından SHIFT+DELETE tuşlarına basın.