Malzemeler

1 palamut
3 soğan
2 orta boy patates
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 yumurta
1 çorba kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı un
Kızartma için sıvı yağ
Galeta unu
Tuz, karabiber

Yemeğin Yapılışı

Palamutu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Balığı süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin.

Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuş üzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun.

Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın. Sıcak servis yapın.