1. MALZEMELER:
  2. 3 yufka
  3. 1 çay bardağı sıvıyağ
  4. 1,5 su bardağı süt
  5. İÇİNE:
  6. Beyaz peynir
  7. Kıyılmış maydanoz
  8. 1 yumurta akı
2512 - Hamayili Börek2513 - Hamayili Börek




2514 - Hamayili Börek

2515 - Hamayili Börek

Hazırlık
  1. Kıymalıda cok harika olucaktır. Ve cokda şık duruyor...
Tarifin Hazırlanışı
  1. Yapılışı
  2. Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
  3. Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
  4. Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
  5. Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.
  6. Aşağıdaki gibi 12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin. Umarım anlatabilimişimdir.
  7. Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
  8. Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
2516 - Hamayili Börek