Mısır Muhallebisi Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Mısır Muhallebisi Tarifi

  1. Kullanılacak malzeme:

    125 gram pirinç unu,
    50 gram çekirdeksiz kuru üzüm,
    100 gram toz şekeri,
    25 gram nişasta,
    600 santilitre süt,
    1 çorba kaşığı limon çiçeği suyu, isteyenler 1 tutam vanilya ile bu suyu değiştirebilirler
    2 çorba kaşığı gül suyu,
    1 kaşık tarçın.

    Yapımı:

    Çekirdeksiz kuru üzümü soğuk suya koyup ıslatarak kabartmalı. Süt koyup kaynatmalı ve ateşten indirmeli. İyi kalaylanmış bakır bir tencereye pirinç unuyla nişastayı ve toz şekerini koymak önce kuruyken bunları karıştırıp birbirlerine yedirmeli. Sonra karıştırmaya ara vermeden kaynamış sütü azar azar katıp bunlara yedirmeli. Sütün dökülmesi tamamlanınca tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Karıştırmaya ara vermeden muhallebiyi kaynamaya bırakmalı. Muhallebi kaynamaya başlayınca dibinin tutmaması için vakit vakit karıştırarak on-beş dakika kaynatmalı. Kabı ateşten alıp kızgın fırına sürmeli ve üstünü hafifçe kızartmak Muhallebinin üstü kızarınca kabı fırından çıkarmalı, limon çiçeği suyunu ve suyu süzülmüş üzümleri (birkaç tanesini bir kenara ayırarak) içine atmalı ve çabuk çabuk karıştırarak kızarmış muhallebi parçacıklarıyla üzümü iyice dağıtmalı. Bu arada gül suyunu da dökmeli. Sonra muhallebiyi çukur bir kayık tabağa boşaltmalı ve soğumaya bırakmalı. Muhallebi soğuyunca bir kenara ayrılan üzümleri sağa, sola serpiştirmen ve tabağı buz dolabına kaldırmalı. Muhallebi buz 'dolabında en azından beş saat soğutulduktan sonra çıkarmalı üstüne istenirse tarçın serpmeli ve soğuk soğuk servis yapmalı.

    Limon çiçeği suyu yerine vanilya tozu kullanmak isteyenler bu tozu kaynamakta olan süte atmalıdırlar



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2017-05-28
  Okunma: 1525 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0