Alt Üst Böreği Ispanaklı Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Alt Üst Böreği Ispanaklı Tarifi

  1. 1876 - Alt Üst Böreği Ispanaklı Tarifi

    Malzemeler

    Hamuru için

    2 çorba kaşığı sirke
    Elenmiş 1 kg un
    100 gr margarin
    2 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    Kabartma tozu
    Yeterince ılık su
    Hamurun arası için
    150 gr erimiş margarin

    İçi için
    1 kg ıspanak
    2 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, karabiber

    Üzeri için
    1 yumurta , 1 çorba kaşığı sıvıyağ

    Yapılışı

    Bütün malzemeleri karıştır, su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
    15 dakika dinlendirin.Hamuru ikiye bölün.
    Hamuru 2 cm kalınlığında merdane yada oklava yardımıyla açın.
    Eritip soğuttuğumuz margarinle yağlayalım.
    Karşılıklı kenarları birbirine bakacak şekilde bohça gibi katlayalım.
    Buzdolabında yağı donması için bekletelim.
    İçi için, kuru soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuralım.salçasınıda ekleyelim.
    Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları ince kıyıp soğanlara ilave edelim.suyunu salana kadar pişirelim.
    Baharatlarını ve tuzunu ekleyip suyunu süzelim.
    Fırın tepsisini yağlayalım.
    Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim.
    Harcı üzerine koyalım.Diğer hamuruda açıp harcın üzerine kapatalım.
    Üzerine sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim.


     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2018-12-15
  Okunma: 1369 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0