MALZEMELER

Beze Yapımı İçin

2 yumurta akı,
1/4 çay kaşığı tuz,
1 su bardağı pudra şekeri.

Krema:
Yarım çay bardağı fındık,
Yarım çay bardağı ceviz içi,
Yarim çay bardağı tuzsuz badem,
2 poset krem şanti,
2,5 çay bardağı soğuk süt

Üzeri için:
1 tatli kasigi kakao

YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta aklari ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çirpin. Mikseri en düsük devrinde çirparak, pudra sekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika). Elde ettiginiz bu beze hamurundan yagli kagit üzerine 26 cm çapinda ve 1,5 cm yüksekliginde çember seklinde yayin. Kalaniyla krema torbasi kullanarak kalp sekilleri verin ve önceden isitilmis 130 dereceli firinda 35-45 dakika pisirin.

Krema: Findik, ceviz ve bademleri 130°C`ye isitilmis firinda 15-20 dakika kavurun ve ögütün. 2 poset krem santiyi 2,5 çay bardagi soguk süt ile 2-3 dakika çirpin. Içine çerezleri ilave edip iyice karistirin. Bu kremayi soguttugunuz bezenin üzerine bombe seklinde yayin. Yagli kagittan 0,5 cm genisliginde 5 adet uzun serit kesin ve pastanin üzerine birbirine paralel olarak yapistirin. Kakaoyu serpin ve seritleri çikartin. Pastanin üzerine kalpleri yerlestirin. Kenarlarina çikolata rendesini serpin. Buzdolabinda 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.