MALZEMELER:

-1 kg pırasa
-3 soğan
-3 diş sarımsak
-Yarım bardak zeytinyağ
-1 kaşık salça
-Yarım demet maydanoz-dereotu
-1 çay kaşığı toz şeker
-limon
-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır.
2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur.
3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez).
4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur.
5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür.