Artvin Yöresel Yemekleri - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Artvin Yöresel Yemekleri

  1. Artvin ilimizin yöresel ve tanınmış yemekleri şunları şunlardır;















    - Yemeğin Adı Türü Tarifi
    1585 - Artvin Yöresel Yemekleri (NİŞOŞLU) YOĞURT ÇORBASI Çorba (Nişoşlu) Yoğurt Çorbası Nane benzeri ve dağlarda yetişen "nişoş" aromalı bitkinin kullanılara...
    1586 - Artvin Yöresel Yemekleri ŞALGAM (PANCAR) YEMEĞİ Yemek Şalgam (Pancar) Yemeği Şalgam (pancar) patates yemeği gibi çok az pirinç ve salça ile pişirilir...
    1587 - Artvin Yöresel Yemekleri TURŞU KAVURMA Meze Turşu Kavurma Özellikle fasulye turşusu ince ince doğranarak soğan (ve pırasa) ile çok az yağ il...
    1588 - Artvin Yöresel Yemekleri (BEYAZ) LAHANA ÇORBASI Çorba (Beyaz) Lahana Çorbası Beyaz lahana ince ince doğranarak yoğurt ve çok az un ile yapılan bulamaça...
    1589 - Artvin Yöresel Yemekleri (BULGURLU) TAZE FASULYE Yemek (Bulgurlu) Taze Fasulye Taze fasulye, içine çok az bulgur konarak pişirilir. ...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri (GEMDİMALI) SÜT ÇORBASI Çorba (Gemdimalı) Süt Çorbası Gendima (haşlanıp güneşte kurutulmuş buğday tanesi) ile su yerine süt kat...
    1590 - Artvin Yöresel Yemekleri (SİYAH) MERCİMEK ÇORBASI Çorba (Siyah) Mercimek Çorbası İçine erişte biçiminde kesilmiş ev mantısı katılarak siyah mercimek ile ...
    1591 - Artvin Yöresel Yemekleri ARTVİN ( İRSA ) BÖREĞİ Tatlı İrsa Böreği kurutulmuş yufkadan yapılan aralarına çeviz dökülerek pişirilen ve şerbetliyerek yenen b...
    1592 - Artvin Yöresel Yemekleri ARTVİN (ÇAĞ DÖNERİ) Etli Yemekler Yatık) Döner (Çağ Döneri) Özellikle iç kesimlerde az yağlı koyun veya dana eti dilimler halinde ş...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri ARTVİN PİDESİ Hamur İşi ve Börekler Artvin Pidesi Özellikle yuvarlak veya kayık şeklinde,üzeri açık veya kapalı içine tercihe göre p...
    1593 - Artvin Yöresel Yemekleri BAZLAMA Hamur İşi ve Börekler Mayalı ekmek hamurundan yuvarlar bezeler yapılır, bezeler tabak büyüklüğünde açılarak saç, soba veya...
    1594 - Artvin Yöresel Yemekleri BİŞİ Hamur İşi ve Börekler Bişi Mayalı hamur ekmek kıvamında iki avuç içi büyüklüğünde ince yuvarlak pide şeklinde özellikle...
    1595 - Artvin Yöresel Yemekleri CEVİZLİ KETE Hamur İşi ve Börekler Kete Fırın , kuzine sobası veya tandırda arasına ceviz ve un karışımı katılarak pişirilen ekmek....
    1596 - Artvin Yöresel Yemekleri ÇARĞALA (PAZI) YEMEĞİ Yemek Çarğala (pazı) yemeği Yörede bilinen adı ile pazı, ıspanak gibi sulu veya yumurtalı özellikler ze...
    1597 - Artvin Yöresel Yemekleri ÇİNÇAR (ISIRGAN OTU) ÇORBASI Çorba Çinçar (ısırgan otu) Çorbası Çinçar (ısırgan otu) ile yapıla daha çok sahil ve sahile yakın yerle...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri ÇİNÇAR (ISIRGAN OTU) YEMEĞİ Yemek Çinçar (ısırgan otu) yemeği Özellikle bahar aylarında taze ısırgan otu ıspanak yemeği gibi pişiri...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri DÜGMEÇ Yemek Dügmeç Bayat ekmek terağda kavrularak (tercihe göre çok az peynir konabilir) genelde kahvaltıda y...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri ERİŞTE Hamur İşi ve Börekler Erişte İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzerine kayn...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri ERİŞTE TATLISI Tatlı Erişte tatlısı İnce ince kıyılmış yufka fırında kavrularak kurutulur ve yıl boyunca saklanır.Üzer...
    1598 - Artvin Yöresel Yemekleri EV MAKARNASI (MANTI) Hamur İşi ve Börekler Ev Makarnası (Mantı) Mayalı hamur muska veya eksem şeklinde içine kıyma konmadan makarna gibi piş...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri FIRIN EKMEĞİ Hamur İşi ve Börekler Fırın ekmeği Özellikle esmer buğday unu ile tuğla örülü fırınlarda odun ateşinde pişirilen son z...
    1599 - Artvin Yöresel Yemekleri HAMSİ BUĞULAMA Yemek Hamsi Buğulama Kuru soğan ve limon halkalar halinde tepsiye bir sıra dizilir, üzerine ayıklanmış ...
    1600 - Artvin Yöresel Yemekleri HAMSİLİ EKMEK Hamur İşi ve Börekler Hamsili Ekmek Ağırlıklı sahil ilçelerinde, içine Hamsi,pırasa, salça, vb sebze konarak mısır unun...
    1601 - Artvin Yöresel Yemekleri HAMSİLİ PİLAV Yemek Hamsili Pilav Pirinç ve önceden ayıklanmış salamura veya taze hamsi ile birer sıra tepsiye dizile...
    1602 - Artvin Yöresel Yemekleri HASUTA Tatlı Hasuta Pekmez veya şeker nişasta az su ile tere yağda malt kıvamında pişirilir, sıcak servis yapı...
    1603 - Artvin Yöresel Yemekleri HINKAL Hamur İşi ve Börekler HINKAL Mayalı hamur mantı kıvamında yarım avuç içi büyüklüğünde puf böreğine benzer şekilde açılır ...
    1604 - Artvin Yöresel Yemekleri KABAK TATLISI Tatlı Kabak kesilir kabukları soyulur dilimlenir. hencerere dizilir üzürine kabakğın oranında bire bir ora...
    1605 - Artvin Yöresel Yemekleri KABAKLI PİLAV Yemek Kabaklı Pilav Pilavlık pirinç ve ince doğranmış bal kabağı birer sıra tencereye konur ve karıştır...
    1606 - Artvin Yöresel Yemekleri KADA Hamur İşi ve Börekler Kada Az yoğurtla açılan hamur için tercihe göre kavrulmuş un, öğütülmüş fındık ya da ceviz konar...
    342 - Artvin Yöresel Yemekleri KAĞ (KURU MEYVE) HOŞAFI Tatlı Kağ (kuru meyve) hoşafı Doğranarak güneşte kurutulmuş meyve ile su ve şekerle kaynatılarak yapılı...
    1607 - Artvin Yöresel Yemekleri KARA LAHANA Yemek Kara lahana Yıl boyunca tüm ilçelerde vazgeçilmez geleneksel bir yemektir.Kara lahana, ıspanak bü...
    1608 - Artvin Yöresel Yemekleri KARA LAHANA SARMASI Yemek Kara Lahana Sarması Yıl boyunca tüm ilçelerde vazgeçilmez geleneksel bir yemektir. Kara lahana ya...
    1609 - Artvin Yöresel Yemekleri KATMER Hamur İşi ve Börekler Katmer İçine kavrulmuş un, kırılmış ceviz veya fındık konarak taze yufka ile yapılan bir börek tü...
    1610 - Artvin Yöresel Yemekleri KAVURMALI YUMURTA Etli Yemekler Kavurmalı Yumurta Kışlık olarak hazırlanan kavurma üzerine çırpılmış yumurta konarak tavada pişir...
    1611 - Artvin Yöresel Yemekleri KAYGANA Yemek Kaygana Yumurta tercihe göre sade veya sebzeli omlet şeklinde tavada pişirilir. her öğün yenebile...
    1612 - Artvin Yöresel Yemekleri KAYISEFE Tatlı Kayısefe Doğranarak güneşte kurutulmuş meyve (özellikle kayısı ve erik kurusu) içine öğütülmüş ce...
    1613 - Artvin Yöresel Yemekleri KAYMAĞIN KUYMAĞI Yemek Kaymağın Kuymağı Taze kaymak tercihe göre beyaz un veya mısır unu ile beğendi kıvamına gelene dek...
    1614 - Artvin Yöresel Yemekleri KAYMAKLI BÖREK Hamur İşi ve Börekler Kaymaklı Börek İçine kaymak konarak taze yufka ile yapılan bir börek türüdür. ...
    1615 - Artvin Yöresel Yemekleri KESME (MANTILI SÜT ÇORBASI) Çorba Kesme (Mantılı Süt Yemeği) Kesme (parça halinde içi boş mantı) su yerine süt katılarak yapılan bi...
    1616 - Artvin Yöresel Yemekleri KUYMAK Yemek Kuymak ( Tava Yemeği) Eriyen ve uzayan (çiçil) peynir tercihe göre beyaz un veya mısır unu, çok a...
    1617 - Artvin Yöresel Yemekleri LAVAŞ EKMEĞİ Hamur İşi ve Börekler Lavaş Ekmeği Fırın, pileki veya tandırda ekmek pişirmeden önce ince hamurdan yapılmış pide karın ...
    1618 - Artvin Yöresel Yemekleri LAZ BÖREĞİ Tatlı Laz Böreği Köy yumurtası, tere yağ, süt ve şekerle yapılan karışım birkaç kat yufka arasına konar...
    1619 - Artvin Yöresel Yemekleri LOKUM Hamur İşi ve Börekler Lokum Mayalı hamur ekmek kıvamında çorba hacminde top eklinde özellikle halis zeytinyağında kıza...
    1620 - Artvin Yöresel Yemekleri MIHLAMA Yemek Mıhlama Uzayan(civil) peynir eritilmiş tere yağda bir müddet pişirildikten sonra üzerine çırpılmı...
    1621 - Artvin Yöresel Yemekleri MISIR EKMEĞİ Hamur İşi ve Börekler Mısır Ekmeği (Çadi) Mısır unu ile pileki veya kuzine sobada pişirilir.Hemen her öğünde sofraların...
    1622 - Artvin Yöresel Yemekleri PİLEKİ EKMEĞİ Hamur İşi ve Börekler Pileki Ekmeği Kilden yapılmış tepsi büyüklüğünde iki plaka içinde buğday veya genellikle mısır un...
    1623 - Artvin Yöresel Yemekleri PUÇUKO Yemek Puçuko İpsiz taze fasulye güneşte kurutur.Özellikle kış aylarında, içine çok az bulgur ve salça ...
    1624 - Artvin Yöresel Yemekleri SAHANDA YUMURTA Yemek Sahanda Yumurta Bakır sahan (tabak) içine konan tere yağ içine köy yumurtası konup üzeri bir baş...
    1625 - Artvin Yöresel Yemekleri SİLOR Hamur İşi ve Börekler Hamur İşi bir yemek çeşitidir. ,su, süt, yumurta ve un ile yoğrularak elde edilen hamurdan yufka aç...
    1626 - Artvin Yöresel Yemekleri SU BÖREĞİ Hamur İşi ve Börekler Su Böreğİ Ülkemizin diğer yörelerinde de yapılan su böreği Artvin'de de yapılır. tere yağı ve iç...
    1627 - Artvin Yöresel Yemekleri ŞALGAM ÇORBASI Çorba Şalgam çorbası Şalgam (pancar) otu, un, yoğurt ve/veya taze kaymak bulamaçı ile yapılan bu çorba ...
    1628 - Artvin Yöresel Yemekleri TANDIR EKMEĞİ Hamur İşi ve Börekler Tandır Ekmeği Ağırlıklı sahil ilçeleri dışındaki yerlerde, esmer buğday unu ile tuğla örülü yer a...
    1629 - Artvin Yöresel Yemekleri TAZE FASULYE KIZARTMASI Yemek Taze fasulye kızartması Taze fasulye özellikle biber, soğan ve patates ile az zeytinyağında buğul...
    1630 - Artvin Yöresel Yemekleri TURŞULU PİLAV Yemek Turşulu Pilav Pilavlık pirinç ve ince doğranmış özellikle fasulye turşusu az ateşte pişirilir.Ter...
    1631 - Artvin Yöresel Yemekleri ZURBİYET Tatlı Zurbiyet Kızdırılmış tere yağına bal, pekmez veya şeker ağdası ilave edilerek sıcak yenen tatlıdı...


    Güncelleme : 2015-03-28
  Okunma: 6073 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -