Kullanılacak malzeme:

7 bardak süt,
1/2 kahve fincanı toz şekeri,
1 kahve fincanı nişasta,
1+1/2 kahve fincanı pirinç unu,
1/2 çay kasığı tuz,
1+1/2 bardak su.
Üstü için:
1+1/2 bardak pudra şekeri,
1/2 bardak gülsuyu.

Yapımı:

Bir tencereye süt, şeker ve tuz konur. Tenceredekiler orta ısılı ateşte karıştırılarak kaynatılır.

Beri yanda bir kaba, nişastayla pirinç unu konur. Sonra karıştırılmakta olan bu un. lara sicim gibi akıtarak su katılır. Süt kaynamaya başlayınca karıştırmaya ara vermeksizin sulu pirinç unu-nişasta karışımı sicim gibi akıtılarak yedirilir. Karıştırmaya ara vermeksizin muhallebi bozadan daha koyu bir. kıvama gelinceye kadar pişirilir. Muhallebi kıvamını bulunca iki parmak yüksekliğinde bir tepsiye boşaltılır ve soğumaya bırakılır. Muhallebi iyice soğuyup donduktan sonra istenilen biçimde (genellikle üçgen veya dörtgen biçiminde) kesilir ve tabaklara biçimli bir şekilde yerleştirilir. Tabaklar servis vaktine kadar buz dolabında tutulur. Servis vakti gelince muhallebilerin üstüne bol pudra şekeri konur. Bunların üstüne de gülsuyu serptikten sonra servis yapılır.