Mozaik Bisküvi Pastası Tarifi

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
100 gram tereyağı
Kibrit kutusu kadar maya
2 kahve fincani toz sekeri
1 adet yumurta
1 yumurta sarisi
1 su bardagi süt
1/2 su bardagi çekirdeksiz kuru üzüm
1 fincan iri dövülmüs findik veya ceviz
1 portakal kabugu rendesi ve reçeli

YAPILIŞ TARİFİ

1 su bardağı ilik, şekerli suyun içinde mayayı eritin, maya kabarınca unun ortasına mayalı sıvıyı dökün. Sütü, toz şekeri, yumurtayı, eritilmiş ve soğutulmuş tere yağını ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru ilik bir yerde mayalanması için bekletin. Mayalanan hamurun içine üzümü, cevizi, portakal kabuğu rendesini ekleyerek, tekrar yoğurun. Merdane ile yarim cm kalınlığında açın ve bisküvi kalıplarıyla hamurdan parçalar keserek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürüp toz seker serpiştirin. 200 dereceli fırında bisküviler pembeleşene kadar pişirin.