Malzemeler

125 gram yumuşak tereyağı
100 gram şeker
1 paket şekerli vanilin
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon kabuğu rendesi
250 gram elenmiş un
1 paket kabartma tozu
60 gram kurutulmuş kırmızı yaban mersini
60'ar gram kıyılmış fındık ve şam fıstığı
45 ml. kayısı marmeladı

Yapılışı:

Tereyağını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sırayla şeker, şekerli vanilin, yumurta, yumurta sarısı ve limon rendesini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. En son yaban mersini, fındık ve 40 gram şam fıstığını katıp karıştırın. + Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 170° C'de ısıttığınız fırının 2. rafında 12-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasında soğumaya bırakın. - Marmeladı ısıtıp ince bir tabaka halinde kurabiyelere sürün. Üstlerine kalan fıstıkları serpiştirin. Aralarına kağıt serip kutuya yerleştirin, serin ve kuru ortamda 10 gün saklayın.