Patatesli Açma Börek Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Patatesli Açma Börek Tarifi

  1. Arkadaşlar hazırlanışı biraz zor gibi görünsede aslında çok kolay olan..sürekli yaptığım ve gerçekten çok lezzetli olan bu tarifi sizinle paylaşmak istedim..mutlaka deneyin

    MALZEMELER

    1 su bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı ılık su
    1 paket kuru maya(Küçük boy)
    1 paket margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
    alabildiği kadar un

    İÇ MALZEMESİ

    7 orta adet orta boy patates
    1 adet soğan
    1 kaşık salça
    tuz,karabiber,pul biber,maydanoz

    patatesleri haşlıyoruz,ince ince yasemince doğradığımız soğanları sıvı yağda kavuruyoruz salçasını ilave edip ,rendelediğimiz yada çatalla ezdiğimiz papatesleride ilave ederk kavuruyoruz.
    tuzunu ve baharatlarını da ilave ettikten sonra soğumaya birakıyoruz

    HAZIRLANIŞI

    sıvı yağ,su ,un ve mayayı karıştırıp,yumuşak bir hamur elde ediyoruz,mayalanmasını beklemeden

    hazırladığımız hamuru 6 eşit parçaya ayırıyoruz.

    3 tane parçayı alarak tabak büyüklüğünde elimizle açıyoruz

    açtığımız 3 hamuru oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini elimizle aralarına bolca (Yarım paket margarini bu 3 hamura yediriyoruz yani o kadar bol:))sürüyoruz.

    hamurları üst üste koyarak (Asıl maharet bundan sonra başlıyor:))kenarlarından çekerek elimizle açıyoruz.

    yırtılmayacak şekilde ince bir yufka elde ediyoruz..açtığımız yufkayı önce dörde bölüyoruz..böldüğümüz her bir dört parçayı şeritler halinde 6 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz(burası biraz karışıkmı oldu ne)

    kestiğimiz şeridi alıp sol elimizin 3 parmağını birleştirerek parmağımıza doluyoruz

    hamuru parmağımızdan çıkarıp altını kapatıcak şekilde birleştirip sıkıyoruz

    içine hazırladığımız patatesli içten bolca koyarak üzerinide sıkarak birleştiriyoruz

    elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.aynı şekilde diğer 3 bezeyide açıp,börekleri tepsiye diziyoruz(Tepsiyi yağlamıyoruz).20 dakika kadar bekletiyoruz.

    üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz
    bu kadar uğraştıktan sonra tepsiyi saklayıp kimseciklere yedirmiyoruz:))


    Afiyet ,Bal,Şeker Olsun



     Konuyu Beğendin mi?
    Güncelleme : 2009-06-23
  2. 2009-06-23 #2
    biraz karışık ama anladım sanırım ilk fırsatta yapıcam teşekkür ederim :)

  Okunma: 4432 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0