Malzemeler:

1,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

6 çorba kaşığı süt

yarım çay bardağı haşhaş tohumu


Üzeri için:

1 küçük konserve şeftali ( süzülmüş 250 gr )

yarım su bardağı toz şeker

2 çorba kaşığı süzme bal

2 çorba kaşığı süt

60 gr margarin

1 çay bardağı ayıklanmış ayçiçeği çekirdeği

289 - Ayçiçeği Turtası Nasıl Yapılır?

1. Derin bir kaba un, kabartma tozu, toz şeker ve tarçını alın. Üzerine yumurta, sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın. Son olarak haşhaş tohumlarıda ekleyip tekrar karıştırın.

2. Yağlanmış 30 cm çapında yuvarlak, mümkünse kelepçeli pasta kalabına hamuru döküp, spatula ile üzerini düzeltin.

3. Şeftalileri süzün, ince dilimler halinde uzunlamasına doğrayın ve hamur kenarlarına şeftalileri dizin.

4. Turtanın ortası için küçük bir tencereye şekeri, balı, sütü, ayçiçeği çekirdeğini ve margarini alın, şeker eriyip, harç biraz katılaşana kadar ağızı açık bir şekilde ısıtın.

5. Sıcak harcı turtanın ortasına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Soğumuş turtanız servise hazır.... Afiyet olsun.