Malzemeler

3 adet yufka
1 şişe maden suyu
2 adet yumurta
1 çay bardağı kadar sıvıyağ

Harcı için
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
karabiber


Üstü için
1 adet yumurta sarısı
susam

Hazırlanışı

Mercimek çok ezilmeyecek şekilde haşlanır, süzülür.
Başka bir tavada ince doğranmış soğanlar pembeleştirilir.
Mercimekler ilave edilir, karıştırılır.
Salça iki çorba kaşığı su ile inceltilip mercimeklere eklenir.
Arzuya göre tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Harcın suyu uçuncaya kadar pişirilir.
Soda, yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.
Karışım her katına eşit olarak yayılarak yufkalar üst üste yerleştirilir.
8 eşit üçgen elde edilecek şekilde kesilir.
Harç konup sigara böreği gibi sarılır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu ile renklendirilir.
200 dereye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.