Malzemeler :

12 adet milföy
150 grambeyaz peynir
5 adet közlenmiş patlıcan
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber
1 yumurta

Hazırlanışı : Milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Altına ve üstüne biraz un serperek merdane ile büyütün.
Diğer tarafta iç harcı için patlıcanları közleyerek ezin. Üzerine ezilmiş peynir, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. Açtığınız hamurun üzerine iç harcı uzunlamasına dizin. Rulo yaptıktan sonra uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Fırın tepsisine alarak üzerine yumurta sürerek kenarlarını bir bıçak yardımı ile çıtlatın. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
532 - Patlıcanlı Peynirli Çıtlaklı Simit Börek