Malzemeler

  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 3 Çorba kaşığı un
  • 2 Çorba kaşığı süt
  • 2 Su bardağı et suyu
  • 1 Su bardağı dövülmüş toz badem
  • 1 Adet yumurta sarısı
  • 1 Adet limon suyu
  • 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz


Süslemek için : Badem

Hazırlanışı

Tereyağından yarım çorba kaşığı ayırın.
Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin.
Birkaçkez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın.
2 Su bardağı sütü ilave edin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın.
Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıtın.
Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin.
1-2 Taşık kaynatın.
Tencereyi ocaktan alın.
Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tereyağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiberi kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirin.

Bademle süsleyip, servis yapın.