Malzemeler :

2 yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağısüt
1 çay bardağısıvıyağ
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2 çorba kaşığısaçma çikolata
Aldığı kadar un
Mantolamak için:
tereyağı
Fındık

Üzeri için:
Parfe
Çilek

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpürene kadar çırpın. Köpürünce üzerine sıvıyağ, süt ve vanilyayı da ekleyin. Daha sonra üzerine çikolatayı, kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu da ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.

Minik kek kalıplarını oda sıcaklığındaki tereyağı ile sıvayın. Daha sonra içini pirinç fındık ile Kaplayın.( Eğer pirinç fındık yoksa fındığı doğrayıcıdan geçirin.) Hazırladığınız kek hamurunu kalıplara paylaştırın. 170 derece ön ısıtma yapılmış fırında pişirin. Hazırladığınız keklerin ortasına parfe koyun. Servise hazırdır.

880 - Parfeli Çilekli Kek