Malzemeler :

2 adet patlıcan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yarma
1 soğan
1 çorba kaşığı salça

Hazırlanışı :

2 adet patlıcanı küp olarak kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve patlıcanları kızartın.2 su bardağı yarmanın üzerine sıcak su ilave edin ve yarmayı demlendirin.Yarmayı demlendirdikten sonra fındık büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın.1 adet soğanı yemeklik kesin ve tencereye sıvıyağı alın ve soğanı kavurun.

Soğan kavrulduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve kavurmaya devam edin.Üzerine yarmaları ilave edin ve üzerine sıcak su ilave edin ve üzerine kızarmış olan patlıcanları ilave edip kaynamaya bırakın.Daha patlıcanlı köfteyi servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edin