Malzemeler

1 Su bardağı eritilmiş margarin
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı yoğurt
2 Yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı Fındık


Hazırlanışı

Eritilmiş margarin, ve tozşekeri mikserle çırpın.
2 Adet yumurtayı ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp yoğurtlu karışıma yedirerek ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak kalınlığında rulolar yapın.
Herbir rulo hamuru kendi etrafında döndürerek çeşitli helezonik şekiller hazırlayın.
Helezonların ortalarına birer fındık yerleştirin.
Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün.
Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.