Badem Ezmeli Kek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

4 Adet yumurta
9 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon kabuğu
90 gr badem ezmesi
Tuz
Kavrulmuş badem
3 Adet yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
1 Su bardağı un
125 gr margarin veya tereyağı

Hazırlanışı

30 cm uzunluğunda, ince bir kek kalıbını yağlayın.
Üzerine kavrulmuş ve kabukları soyulmuş badem serpiştirin.
Unu badem ezmesi ile birlikte karıştırın.
Bir sos tenceresinde yumurtalar, yumurta sarıları, şeker, vanilya, bir çimdik tuz ve limon kabuğ rendesini karıştırın.
Karıştırarak pişirmeye başlamayın.
Fırını 190 dereceye ayarlayın.
Sos tenceresini ocaktan alıp, soğuyana dek karıştırmaya devam edin.
Bu arada yağı eritin.
Unu ve badem ezmesini yumurtalı karışımın içine ilave edin.
Daha sonra margarini ekleyin.
Karışımı kek kalıbına dökün.
Üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırnın orta gözünde 45 dakika kadar pişirin.
Fırından alıp, kalıbın içinde 5 dakika bekletin.
Daha sonra ters çevirip, bir fırın ızgarasının üzerinde tamamen soğutun.