Malzemeler

1 Paket kepekli tatlı bisküvi
3 Çorba kaşığı margarin
4 Yaprak jelatin
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı krem şanti
200 gr labne peyniri
2 Çorba kaşığı portakal suyu
1 Tatlı kaşığı tarçın
400 gr böğürtlen

Hazırlanışı

Bisküvileri robotta çekerek un haline getirin.
Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın.
20 santim çapındaki kalıbım dibine bu karışımı yayın.
Jelatini 1 çay bardağına yakın kaynar suyun içinde eritin.
Yumurtanın sarısını ve akını ayrı kaplarda çırpın.
Çırpılmış yumurta sarısı ve tozşekeri labne peynirinin içine karıştırın.
Krem şantiyi, yumurta akı ve eritilmiş jelatini ekleyip, iyice karıştırın.
Bu karışımı da kalıba döküp, 3 saat buzdolabında bekletin.
Böğürtlenleri tozşeker, tarçın ve portakal suyuyla birlikte küçük bir tencereye alın.
Tencereyi ocağın üzerine oturtun ve 8 dakika karıştırarak pişirin.
Pişen böğürtlenleri ocaktan indirip, soğumaya bırakın.
Soğuyan sosu süzgeçten geçirin.
Buzdolabında beklettiğiniz karışımın üzerine dökün.
Böğürtlen ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın.