MALZEMELER

1 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı un
1 paket şekerli vanilya
1 paket hamur kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri birlikte tel yardımıyla çırpın süt un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce çırpın sonra 5 adet nescafe fincanını yağlayın ve fincanlara eşit şekilde kekinizi paylaştırın fincanları pilav tenceresine dizin fincanların dışlarından yarılarına gelecek kadar soğuk su koyun tencerenin üzerine önce temiz bir bez koyun kapağını sıkıca kapayın hava almasın önce yüksek ateşte kaynama noktasına kadar bekleyin kaynamaya başlayınca ocağınızı en düşük ayarında hiç kapağını açmadan 25 dakika pişirin altını kapatın yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletin tencerenin kapağını açın soğusunlar kekler soğuyana kadar krem şantiyi çırpın pastacıklar için.

Tencere Keki Nasıl Yapılır?


Süt ile krem şantiyi köpürene kadar mikserle çırpın dolaba koyun keklerinizi fincandan bıçak yardımıyla çıkarın ve pandispanya şeklinde 2ye kesin kek dilimlerine pudingten yaklaşık her kata 2 çorba kaşığı kadar bolca sürün ve muz dilimleri koyun en üstede artan pudingten ince bir şekilde sürüp 20 dakika dolapta bekletin keklerin pudingi çekmesini sağlayın daha sonra hazırladığınız krem şantiyle keklerinizin dışını düzgünce sıvayın pastalarınızın üzerine kakao serpiştirin üstünede istediğiniz şekilde kremşanti torbası yardımıyla süsleyip dolapta donana kadar bekletin ...