Malzemeler

3 adet yufka
8 Çorba kaşığı yoğurt
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr beyaz peynir
2 Adet domates
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı

Birinci yufkayı düz bir zemine yayın.
8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırıp, yufkanın üzerine sürün.
Üzerine öbür yufkayı sürün.
Onun da üzerine karışımdan sürün.
Diğer yufkalardan koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin.
Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydonozu karıştırın.
Üçgen biçimindeki yufkalrın bir kenarına bu harçtan koyun.
Sigara böreği sarar gibi sarın.
Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın.
Daha sonra börekleri su dolu bşr tencereye koyun.
5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın.
Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın.
Yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.