Malzemeler : 4 su bardağı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı mahlep
1 çay bardağı tuz
2 parça damla sakızı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
İç harcı için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sarı haşhaş
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı ceviz

Üzeri için:
1 yumurta


Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker,1 çorba kaşığı mahlep,1 çay kaşığı tuz,damla sakızı,zeytinyağı,1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su ilave edip hamuru yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır.Hamuru merdane ile açın.Açtığınız hamurun üzerine sıvıyağ sürün.İç harcı için 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.
Hamurun üzerine ilk önce sarı haşhaş,1 çay bardağı toz şeker,toz haline gelmiş ceviz 1 çay bardağı tahin ilave edin.Hamurun bir ucundan başlayıp rulo yapın.Daha sonra rulo hamuru 3 parmak genişliğinde kesin.
Kelepçeli kalıbı sıvıyağ ile yağlayın.Tahinli ruloları keşepçeli kalıba dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Öncden ısıtılmış oaln 170 derecelik frında pişirin.