Malzemeler

3 su bardağı un
150 gram tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
yumurta
Soğuk su

Kreması İçin

3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Çilek

Hazırlanışı

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 su bardağı toz şeker ilave edip karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve içine 150 gramtereyağı ilave edin.Terayağının üzerine 1 adet yumurta kırın.İlk önce tereyağı ve yumurtayı karıştırın.Daha sonra unu da karıştırın.Hamura daha sonra soğuk su ilave edip hamuru yoğurmaya devam edin.

Tartolet kalıplarına hamurları yerleştirin.10 dakika derin dondurucda bekletin ve hamurun sertleşmesini sağlayın..Daha sonra Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin.Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 4 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilya ilave edip kremayı pişirin.Tartoleti kalıplarından çıkartın.Kremayı şanti torbasına alın ve tartoletin içine krema ilave edin.Üzerine çilek dilimleri ilave edip servis edin.