Malzemeler

5 Çorba kaşığı tozşeker
4 Çorba kaşığı pirinç unu
2.5 Su bardağı süt
Yarım çay kaşığı vanilya

Şerbeti için

1 Adet büyük boy nar
Yarım çay bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker


Hazırlanışı

Öncelikle pirinç unu ve tozşekeri tencereye alın.
Sütü yavaşça ilave edip, ezin.
Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldığınız tencereye vanilyayı ekleyin.
Nar tanelerini ayırın.
Küçük bir kapta yarım çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı tozşekeri kaynatın.
Eğer narın taneli kalmasını istiyorsanız kaynadıktan 10 dakika sonra ateşten indirin.
İyice suyunun çıkması için çok daha uzun süre ateşte tutmanız ve süzmeniz gerekiyor.
Daha sonra kup bardaklarına nar şerbetinden biraz koyun.
üzerine muhallebiyi yayın.
Tekrar şerbet ve muhallebi şeklinde işlemi bitirin.
Üzerini nar taneleri ile süsleyip, soğuyunca servis yapın.