Kimchi Tarifi(Kore Mutfağı) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Kimchi Tarifi(Kore Mutfağı)

  1. 5 baş Kore lahanası*
    - 2 adet beyaz turp*
    - bir demet su teresi*
    - 2 demet yeşil soğan*
    - 2 kase kırmızı toz biber*
    - 4 yemek kaşığı tuz*
    - 4 yemek kaşığı şeker*
    - 5 diş sarmısak*
    - 1 kök taze zencefil*
    - 1 kase tuzlu karides suyu*
    - ve istenirse taze istiridye.


    Hazırlanışı:
    Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanıp 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir* sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı Kimchi tercih edenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar* su teresi* yeşil soğanlar* sarmısak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir. "Mat-itkae Duseyo!" (Afiyet olsun!)



     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2012-06-21 #2
    böyle bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim bende bazı kore yemeklerini merak ediyordum

  Okunma: 5932 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0