Malzemeler :

1*5 su bardağı irmik
1*5 su bardağı un
125 gram margarin
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı toz fındık

Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Üzeri için:
Ahududu reçeli
Tane badem

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1.5 su bardağı unu ve 1.5 su bardağı irmiği alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Ortasını havuz açın.Havuzun içine 125 grammargarin ilave edin.Üzerine 1 adet yumurtayı kırın.Margarini ve yoğurdu karıştırın.Unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.

Düğme tatlısının ortasına delin.Fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 3 su baradağı toz şekeri alın.Üzerine 3 su baradğı suyu alın ve kaynatın.Düğme tatlsı fırından çıktıktan sonra delik kısmına ahududu reçeli ve tane badem ilave edin.Üzerine şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.