Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağı şeker
100 g eritilmiş margarin
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
Vanilya
2 su bardağı un


Üzeri İçin

1 paket kremşanti (kakaolu ya da sade)
1 çay bardağı soğuk süt
İsteğe göre 25 g eritilmiş bitter çikolata

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtamız ve şekerimizi köpürünceye kadar çırpalım. Daha sonra erittiğimiz ılık margarinimizi ve sütümüzü ekleyip bir müddet daha çırpalım. İçine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çok kısa bir süre çırpalım.Kek kalıplarının yüzde 75'i dolacak şekilde dolduralım. Soğuk fırına verip fırınımızı 185 dereceye getirelim. İlk 20 dakika kesinlikle fırın kapağını açmayalım. Üzeri için kremşantiyi bir çay bardağı sütle çırpalım ve içine eritilmiş bitter çikolatamızı katıp karıştıralım. Buzdolabında soğutalım. Daha sonra soğuyan keklerimizin üstünü istediğimiz gibi süsleyelim.

Cup Kek Tarifi ve Kup Kek Süslemeleri


Cup Kek Tarifi ve Kup Kek Süslemeleri 1


Cup Kek Tarifi ve Kup Kek Süslemeleri 2


Cup Kek Tarifi ve Kup Kek Süslemeleri 3