Saray Helvası - Saray Helvası Tarifi
-
Yazar:
2009-03-18
Saray Helvası Tarifi
600 gram un ( 5 su bardağı )
250 gram tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz
Yapılışı
-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur.
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır.
-bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
-bu aşamada cevizde katılarak iyice yoğrulur.
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
- baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.

İlgili Konular
-
-
-
Okunma: 13202 - Yorum: 0 -
Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -