Malzemeler :

500 gramtavuk kıyması
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
ekmek içi
Kızartmak için:
sıvıyağ

Garnitürü için:
2 su bardağıbulgur
1 su bardağıyeşil mercimek
1 soğan
1 çorba kaşığıtereyağı
sıvıyağ
tuz
su
2 patates
2 havuç

Hazırlanışı :

Tavuk köftesini hazırlamak için karıştırma kabına 500 gramtavuk kıymasını alın.Üzerine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve tavuk kıymasının üzerine ilave edin.Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.Köftenin kıvamını bağlamak için üzerine ekmek içi ilave edip tavuk köftesini yoğurun.Tavuk köftelerini elinizle yuvarlak köfteler yapın.Daha sonra tavuk köftesini galeta ununa bulayın.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda tavuk köftelerini kızartın.1 su bardağı yeşil mercimeği sıcak suda bekletin.Garnitürü için 1 adet soğanı yemmeklik kesin.tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.

Üzerine sıvıyağ ilave edin.Tencereye soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.Soğan kavrulduktan sonra üzerine yeşil mercimeğib ilave edin.Yeşil mercimeğin üzerine 2 su bardağı bulguru ilave edin.Üzerine tuz serpin.Üzerine sıcak su ilave ederek pşlavı pişirmeye bırakın.Daha sonra 2 adet patatesi elma dilim olarak kesin.2 adet havuvu iri olarak kesin.Patatesleri ve havuçları haşlayın.Servis tabağına bulggurlı yeşil mercimekli pilavı alın.Üzerine kızartığınız tavuk köftelerini ilave edin.Kenarlarına haşlanan patatesleri ve havuçları ilave ederek yameğiniz sıcak olarak servis edin.Bu malzemelerle 20 kişilik bir yemek hazırlayabilirsiniz