Pide Çeşitleri (Ekmek Çeşitleri) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Pide Çeşitleri (Ekmek Çeşitleri)

  1. Pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olan yassı bir ekmek çeşididir.

    Pide somun ekmekler gibi gündelik sofralarda kullanılmasının yanısıra kebap salonlarının vazgeçilmez ekmeğidir. Döner, Adana kebabı, İskender Kebabı gibi kebap yemeklerinin üzerine dörtgen şeklinde kesilmiş parçalar halinde konarak servis yapılır.

    Pide özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür.

    İçli pide


    İçli Pide

    Pide ekmeği içine kıyma veya peynir konarak fırında pişirildiğinde kendi başına tüketilebilen başlı başına bir yemek olma özelliğini kazanır. Pideler hazırlanmasında kullanılan içe göre çeşitli adlarla tanınır:

    Kıymalı Pide


    Kıymalı Pide

    Peynirli Pide

    Peynirli Pide

    Yumurtalı Pide

    Yumurtalı Pide

    Pide hamuru lahmacun hamuruna benzer. Bu nedenle bazı lokantalar lahmacun ve pide salonu olarak ihtisaslaşırlar.


    Güncelleme : 2017-07-14
Bölüm: Afiyet Olsun

Konu Etiketleri

pide çeşitleri isimleri, pide çeşitleri nasıl yapılır, pide çeşitleri nelerdir, pide çeşitleri tarifleri, yöresel pide çeşitleri

  Okunma: 14543 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -