Bagel ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'ta yaygın olarak tüketilen mayalı hamurdan yapılmış kalın ve halka şeklinde bir ekmek çeşididir.

789 - Bagel Ekmek (Ekmek Çeşitleri)



İlk kez Polonya'da ortaya çıktığı varsayılan Bagel'ın yapımında maya, un, şeker, tuz ve suaçmaya benzer, tat bakımından ise susamsız simiti andırır. İlk zamanlar Yahudi azınlıklar tarafından tüketilen Bagel, daha sonra ABD ve Kanada'da yaygınlaşmıştır. Amerika'da özellikle New York ve Kaliforniya eyaletlerinde çok tüketilmektedir. Simitten farklı olarak suda haşlanan bagel ın susamlı, çörekotlu, sarmısaklı, soğanlı, haşhaşlı çeşitleri vardır. Genellikle ortadan kesilip ısıtılarak, içine krem peynir, domates, salam konularak kahvaltıda İngiltere'de içine biftek, tavuk veya ton balığı konularak sandviç olarak yenilmektedir.


Bagel'in dünyadaki benzerleri, Türkiye'de simit, Rusya'da bublik ve sushki, Çin'de Naan, Avusturya'da Beugel olarak isimlendirilmektedir.